-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pátek 2. srpna 2019

Polévka z pečených rajčat a fenyklu s cizrnou



Kuchařek mám doma asi milion. V létě nejčastěji sahám po těch středomořských, taky kdy jindy v Čechách je dostatek sladkých a na sluníčku uzrálých rajčat, lilků a spol. V kuchařce Alla Fratelli: how to eat Italian, jsem našla tento recept na polévku z pečené zeleniny. A protože není většího milovníka fenyklu, než jsem já, nemohla jsem polévku nevyzkoušet. Krátkou recenzi knížky naleznete tady.Podobný recept už jsem zkoušela dle Yotama Ottoleghi (recept na polévku z grilované zeleniny, aneb nejlepší polévka, co jsem kdy jedl) a musím říci, že předpečení / grilování zeleniny posune obyčejnou polévku na božskou manu.

2 bulvové fenykly
100 ml olivového oleje
8 středních rajčat
1 chilli paprička
1 cibule
3 stroužky česneku
1 svazek bazalky
1,5 litru zeleninového vývaru
200g vařené cizrny
sůl a čerstvě mletý pepř

Troubu rozpálíme na 220 stupňů. Fenykly rozkrájíme na polovinu a ty poté na třetiny. Fenyklové lístky(? nebo jak se té nati říká) si nechám stranou na dozdobení. Rajčata rozpůlíme. Plech vyložíme pečícím papírem. Rajčata naskládáme řeznou stranou nahoru, fenykl rozložíme a přidáme i chilli. Zakápneme olivovým olejem a lehce osolíme. Pečeme v troubě cca 15 minut nebo i déle, fenykl i rajčata by měli zezlátnout a změknout. Jeden kousek fenyklu a pár rajčat si dejte stranou, zbytek použijte na krém.

Ve větším hrnci rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a na něm orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme pečenou zeleninu a zalijeme vývarem. Osolíme. Přivedeme k varu a rozmixujeme s bazalkou a velkou lžící cizrny na jemný krém. Zbytek cizrny necháme v polévce prohřát. Podle chuti ještě osolíme a lehce opepříme čerstvě mletým pepřem.
Polévku zdobím kouskem pečeného fenyklu, pečeným rajčetem, olivovým olejem, bazalkou a trochou čerstvé fenyklové nati.



QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog