-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

středa 2. března 2016

Kořeněný pohankový pudink s kardamomem a kokosem




Skvělý kokosovo-pohankový pudink, kardamom mu dodává pikantnost a kokos naopak celou chuť zjemňuje. Doslazen je jen trochou palmového cukru. Vařit pudink z pohankové krupice jsem se naučila už kdysi dávno z Biokuchařky Hanky Zemanové. Po těch letech, co ho vařím, už nedokážu ani říci, nakolik jsem se odchýlila od původní verze v knize. Tady je ta má: 

100g pohankové krupice
750ml kokosového mléka
30g mandlí
50g strouhaného kokosu
40g palmového cukru
10g palmového cukru na ozdobu
3g kardamomu (tobolky)
špetka soli


Kardamom vyloupeme z tobolek - malá semínka rozdrtíme v hmoždíři. V hrnci promícháme mléko, špetku soli, kokos, madle, kardamom a palmový cukr. Přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za stálého míchání přisypáváme krupici. Během pěti minut se vytvoří hustá kaše, kterou přelijeme do čtyř misek a posypeme zbývajícím palmovým cukrem.
Nikola Mrázová
2 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

2 komentáře:

  1. Vidíte, budu se muset polepšit, myslela jsem si, že čeština povoluje i n na konci. Budu muset přepsat.

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog