-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

čtvrtek 10. března 2016

Zelí s fenyklem, římským kmínem a sezamem



Není nad zelí! Pěkně křupavé, šťavnaté, někdy až trochu peprné, tak jak jsem byla z jeho úpravy vždy rozpačitá, tak ho teď začínám milovat. Nezrujnuje rodinný rozpočet, je ho hodně a chutná nám všem. Jedinou vadu na kráse to zelí má, a to, že mi tak nějak nejde pěkně vyfotit. Recept pochází z kuchařky od Madhur Jaffrey.

půl hlávky zelí
střední cibule
několik lžic rostlinného oleje
lžička římského kmínu
lžička fenyklových semen
lžíce sezamu
lžička soli
špetka kajenského pepře
citronová šťáva
půl lžičky garam masaly


Zelí a cibuli nakrájíme na proužky. Na oleji orestujeme římský kmín, fenykl a sezam. Jakmile sezam začne praskat, přidáme cibuli a za průběžného míchání restujeme. Po pár minutách přidáme zelí a restujeme dalších pět minut. Osolíme a přidáme špetku kajenského pepře. Snížíme teplotu plotýnky a restujeme zelí dalších pět minut, dokud cibule krásně nezkaramelizuje. Dochutíme garam masalou a citronovou šťávou. Skvěle chutná s čerstvým chlebem.
QuickEdit
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

Follow @SunriseSunsetBlog