Coleslaw s tahini

12:16 Nikola Zvonařová 1 Comments


Coleslaw nikdy nepatřil k mým favoritům, nějak mi na něm nechutnala ta majonéza, vždy jsem raději si dala čerstvé zelí, nebo zelí s mrkví jen tak. Až teď jsem objevila skvělou kombinaci tahini a pomerančové šťávy, která hravě strčí celou majonézu do kapsy. Množství salátu vystačí pro dva dospělé a pár dětí jako příloha k jídlu. Pokud chcete salát servírovat jako plnohodnotné jídlo množství ingrediencí zdvojnásobte.

Budete potřebovat:
čtvrtku velké hlávky zelí
2 větší mrkve
dvě lžíce tahini
dvě lžíce pomerančové šťávy
dvě lžíce sezamu
lžíce černuchy
sůl dle chuti

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev na julienne. Pokud nemáme škrabku na julienne, kterou vám mimochodem doporučuji si pořídit, protože stojí pár korun a díky ní uděláte perfektní nudle z cukety, nádherné dlouhé nudličky z mrkve a o celeru ani nemluvím. Takže pokud nemáte škrabku na julienne, nakrájejte mrkev na podélně na co nejtenčí plátky a ty pak znovu na co nejjetenčí nudličky. 
Na zálivku smíchejte tahini s pomerančovou šťávou a dobře promíchejte se zelím a mrkví. Na pánvi orestujte sezam a černuchu. Až semínka sezamu zezlátnou a černucha se krásně rozvoní, posypte s nimi salát.

1 komentář :

  1. Hmmm, škrabka na julienne, asi se po tom podívám, neboť docela často krájím věci na nudličky a vždycky si říkám, jak to v těch bistrech dělají. Nenapadlo mě, že na to mají něco jiného než nůž :-)

    OdpovědětVymazat