-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

neděle 6. března 2016

Coleslaw s tahini



Coleslaw nikdy nepatřil k mým favoritům, nějak mi na něm nechutnala ta majonéza, vždy jsem raději si dala čerstvé zelí, nebo zelí s mrkví jen tak. Až teď jsem objevila skvělou kombinaci tahini a pomerančové šťávy, která hravě strčí celou majonézu do kapsy. Množství salátu vystačí pro dva dospělé a pár dětí jako příloha k jídlu. Pokud chcete salát servírovat jako plnohodnotné jídlo množství ingrediencí zdvojnásobte.

Budete potřebovat:
čtvrtku velké hlávky zelí
2 větší mrkve
dvě lžíce tahini
dvě lžíce pomerančové šťávy
dvě lžíce sezamu
lžíce černuchy
sůl dle chuti

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, mrkev na julienne. Pokud nemáme škrabku na julienne, kterou vám mimochodem doporučuji si pořídit, protože stojí pár korun a díky ní uděláte perfektní nudle z cukety, nádherné dlouhé nudličky z mrkve a o celeru ani nemluvím. Takže pokud nemáte škrabku na julienne, nakrájejte mrkev na podélně na co nejtenčí plátky a ty pak znovu na co nejjetenčí nudličky. 
Na zálivku smíchejte tahini s pomerančovou šťávou a dobře promíchejte se zelím a mrkví. Na pánvi orestujte sezam a černuchu. Až semínka sezamu zezlátnou a černucha se krásně rozvoní, posypte s nimi salát.
QuickEdit
Nikola Mrázová
1 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

1 komentář:

  1. Hmmm, škrabka na julienne, asi se po tom podívám, neboť docela často krájím věci na nudličky a vždycky si říkám, jak to v těch bistrech dělají. Nenapadlo mě, že na to mají něco jiného než nůž :-)

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog