-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

úterý 29. března 2016

Jáhlové nočky se špenátem, tofu a cibulkou (vegan, bez lepku)



Jáhlovo-kukuřičné noky jsou přirozeně bezlepkové. Krásně zasytí, ale zase vás neodrovnají na zbytek dne. S těstem se dobře pracuje, lepí jen lehce a tak je jídlo hotové raz dva. Je to příjemné a syté jídlo, a ač tofu příliš nevyhledávám, ráda si ho spolu s nočky a špenátem dám. Osmažená cibulka je tou pomyslnou třešničkou na celém jídle, rozhodně ji nevynechávejte.

250g jahel
150g kukuřičné mouky 
15g kukuřičného škrobu
500g špenátu (klidně kupte mražený listový)
balení tofu
4 větší cibule - červená vypadá skvěle, ale žlutá je též dostačující
3 stroužky česneku
rostlinný olej
sůl a čerstvě mletý pepř

Jáhly spaříme vroucí vodou. Na jeden díl jahel, dejte dva díly vody a vařte je do měkka cca 15 - 20 minut, poté je nechte ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Během vaření mějte jáhly na mírném plameni a nemíchejte je - jen ke konci vaření koukněte, zda se vám nevyvařila všechny voda a jáhly nechtějí ještě malinko podlít. Nechte jáhly zchladnout. 
Mezitím si na trošce oleje orestujte jednu cibuli nasekanou na drobno. Na ní poduste omytý špenát s nasekaným česnekem. Přidejte na drobné kostky nakrájené tofu a nechte prohřát. Osolte a opepřete. Odstavte z ohně. Zbytek cibule nakrájejte na kolečka. V menším hrnci rozehřejte větší vrstvu oleje. A v něm smažte cibuli. Během smažení ji posolte - bude pak obzvláště křupavá. Osušte ji od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce.

Vychladlé jáhly smíchejte s moukou, kukuřičným škrobem a troškou soli. Z těsta vyválejte dlouhé válečky o průměru asi dva centimetry. Ty nožem pak nakrájejte na noky. Noky uvaříte v osolené horké vodě. Vařte je jen chvilku - dokud nevyplavou, pak je hned vylovte, aby se nerozvařily. Na talíři promíchejte noky se špenátem a tofu a posypejte smaženou cibulkou.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog