-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

čtvrtek 11. července 2013

Profiteroles s levandulí a bílou čokoládou



Profiteroles jsou kuličky z odpalovaného těsta, plněné krémem či šlehačkou a podávané se sladkým krémem (omáčkou). Často naleznete profiteroles plněné nasladko, s čokoládou, šlehačkou či zmrzlinou. Francouzský dezert croquembouches spočívá v sestavení "věže" či "kopce" z jednotlivých kuliček naplněných šlehačkou, které jsou spojené a polité karamelem. Nemusíte se bát jakýkoliv experimentů a naplnit, naslano - se sýrem, zeleninou...

Na 6 porcí budete potřebovat:
60 g másla
75 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
400 ml smetany ke šlehání - vysokoprocentní 
200 g bílé čokolády
25 g moučkového cukru
4 lžíce květů levandule 

Troubu předehřejeme na 200(horkovzdušná)/220 (elektrická) stupňů. Odpalované těsto připravíme tak, že přivedeme k varu 150 ml vody a máslo. Když se směs rozpustí, sundáme hrnec z plamene a vařečkou vmícháme mouku a sůl, vznikne nám koule poměrné tuhého těsta, kterou necháme chvilku odpočinout a lehce zchladnout. 
Poté do těsta po jednom zašleháme obě vejce. Těsto je poté více krémové a lesklé.
Cukrářským sáčkem nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem cca 18 kusů - kuliček o velikosti vlašského ořechu. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut, poté snížíme  na 170 (horkovzdušná)/190 (elektrická) a pečeme dalších 20 minut, dokud nejsou jednotlivé kuličky nafouklé a krášně zlaté.
Důležité je během pečení neotevírat troubu, aby z kuliček nebyly placky. Po upečení do každou z nich propíchneme, aby se mohl horký vzduch dostat ven a necháme na mřížce vychladnout.

Mezitím si připravíme omáčku z 200g bílé čokolády a 200g smetany, které společné rozpustíme a necháme zase zchladnout.

Levanduli rozdrtíme v hmoždíři spolu s cukrem, tento voňavý levandulový cukr vyšleháme se zbytkem smetany a uložíme do ledničky.

Každou kuličku pomocí cukrářského sáčku naplníme levandulovou šlehačkou a na talíři přelijeme omáčkou z bílé čokolády a dozdobíme jedlými květy, sesbírala jsem květy brutnáku. 
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog