Máslové sušenky s parmazánem, rozmarýnem a černými olivami

4:13 Nikola Zvonařová 0 Comments



Těsto na tyto sušenky mi hodně připomíná křehké těsto na slané koláče. Díky máslu se sušenky jen rozplývají na jazyku! A trojkombinace – parmazán, olivy a rozmarýn je také bezkonkurenční. Z níže uvedeného množství vznikne cca vetší miska plná sušenek, jak dlouho lze sušenky skladovat nemám vyzkoušeno – mizí rychle:o).
150 g másla
200 g hladké mouky
75 g parmazánu
15 oliv – nasekaných na kousky
snítku čerstvého rozmarýnu – nasekaný nadrobno
černý pepř
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech si vyložte papírem na pečení. Máslo nasekejte na kousky a přidejte všechny ostatní suroviny. Těsto promíchejte a pomocí rukou z něj uhněťte kouli. Snažte se těsto zpracovat, co nejrychleji, aby se zbytečně „nepřehnětlo“ (stejně jako křehké těsto, by mělo toto stále obsahovat malé vločky másla). Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout půl hodiny v lednici. Poté těsto rozválíme – na cca 3-5 mm tloušťky a nožem rozkrájíte na jednotlivé sušenky (méně ozdobná punk verze), a nebo použijte formičku a vykrájejte libovolné tvary (zdobná posh verze).
Sušenky přeneseme na plech a nemusíte mezi nimi nechávat velké mezery, sušenky se nijak neroztečou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova cca 10-15 minut.
Sušenky po vyndání plechu necháme lehce zchladnout a až poté přeneseme na mřížku k úplnému zchladnutí.

0 komentářů :