-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 9. dubna 2018

Batátové kroketky



Měkké uvnitř a křupavé na povrchu. Uznávám, že fotka tentokrát nic moc. Rychle jsem si je jen vyfotila před jídlem. Ale jsou vážně výborné! Konečně recept, který překonal tyhle lilkové od Ottolenghiho. Inspirovala jsem se v kuchařce Luštěniny autorky Georginy Fuggleové. Nejsem příznivcem smažení v oleji a klasického trojobalu, tak jsem si trochu recept upravila. Tyhle jsou o něco sladší díky batátům a krásně krémové díky čočce. Lépe se směsí pracuje, pokud je opravdu hustá. Pokud by se vám to nepodařilo, můžete zahustit ještě trochou kukuřičné strouhanky, nebo chia semínky, či mým oblíbeným lněným semínkem.

450g batátů nakrájených na kostky
125g červené čočky
1 cibule
2 stroužky česneku
50g ovesných vloček
25g sýra - použila jsem čerstvý sýr (cheddar bude božský)
2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek třeba hladkolisté petrželky, nebo koriandru
půl lžičky římského kmínu
lžíci lněného semínka (nebo chia)
rostlinný olej
kukuřičnou strouhanku


Na lžíci oleje orestujeme na jemno nasekanou cibulku. Když zesklovatí přidáme česnek, batáty a červenou čočku. Zalijeme vodou tak, aby sahala asi centimetr nad batáty. Lehce osolíme a vaříme asi třicet minut. Na posledních deset minut zvýšíme plamen a za stálého míchání necháme odpařit, co nejvíce vody. Směs poté rozšťoucháme a zamícháme do ní vločky, sýr, bylinky, lněné semínko, římský kmín. Necháme odležet alespoň dvacet minut.

Nejjednodušší je kroketky vykrajovat dvěma lžícemi stejně jako noky a obalovat v kukuřičné strouhance. Pokud by se vám zdálo, že je těsto příliš řídké můžete ho ještě zahustit další lžící lněného semínka, nebo trochou ovesných vloček.

Pečeme v rozpálené troubě na sto osmdesát stupňů asi dvacet minut po každé straně. Před pečení a po otočení krokety lehounce pomažeme olejem. Výsledkem je křupavý obal s vláčným jádrem.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog