-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 26. února 2018

Polentové brambory




Kříženec mezi nachos a chipsy. Recept jsem našla v časopise Foodie při jednom velmi dlouhém sezení v čekárně u lékaře. Normálně bych asi nad tím ani neuvažovala, ale díky tomu nudnému čekání jsem začala přemýšlet, jak to asi může chutnat? Předvařené brambory obalené v polentě a upečené. Budeto vůbec k jídlu? A překvapivě to bylo dobré.

budete potřebovat:

1 kg brambor
5 lžic polenty - čím jemnější, tím je výsledek lepší
rostlinný olej - asi 6 lžic
sůl

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme devět minut v osolené vodě. Mezitím si zapneme troubu na dvěstě stupňů a na plech vložíme do trouby, aby se nahřál. Brambory slijeme a zasypeme polentou, která na brambory krásně přilne. Horký plech vytáhneme z trouby a nalijeme na něj rostlinný olej, vsypeme brambory a dopékáme cca dvacet minut. Průběžně brambory kontrolujeme a otáčíme, tak aby byly zlatavé ze všech stran.
QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog