-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

středa 18. ledna 2017

Jahelná kaše s brambory a pórkem



Inspirovala jsem se receptem z nové kuchařky Hanky Zemanové, která zde připravuje šťouchané brambory s jáhlami. Na Hanky novou kuchařku jsem se velmi těšila. Trochu mne zklamalo, že některé recepty z jejích minulých knih se zde opakují, ale velmi oceňuji její nedogmatický přístup k různým výživovým směrům i doporučením, ale i to jak vyzdvihuje české tradiční superpotraviny na úkor zahraničních (např. český len versus jihoamerická chia semínka).


Na velký hrnec kaše si připravte:

menší cibuli
dva velké pórky - jen bílou část
dva velké brambory
půl hrnku jahel
půlku uzeného tofu
osminku celeru
rostlinný olej
sůl
pepř

Cibuli nasekejte na drobno. Pórky překrojte podélně na půl, dobře umyjte - zejména možnou zem a nakrájejte na kolečka asi půl centimetru silná. Do hrnce nalijte malé množství oleje a na něm opékejte cibulku, mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte na kostičky a jáhly spařte horkou vodou a dobře propláchněte.
na cibulku přihoďte pórek a brambory, zalijte vroucí vodou, tak aby sahala asi centimetr nad zeleninu, přidejte jáhly a nezapomeňte jídlo osolit. Vařte do změknutí brambor - cca dvacet minut.
Mezitím si na troše oleje opražte celer s uzeným tofu nakrájeným na drobounké kostičky.
Šťouchadlem kaši rozšťouchejte a podle chuti dosolte a dopepřete.
Kaši nandejte na talíř a posypte celerem s tofu. Kdo chce, zakápne olivovým olejem a trochou citronové šťávy a přidá pár zrnek hrubé soli nebo fleur de sel a trochu čerstvě mletého pepře.

QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog