Salát z quinoy, klíčků, granátových jablek a mandlí s grilovaným hermelínem

6:51 Nikola Zvonařová 0 Comments

Jednou za čas mám chuť na grilovaný hermelín a aby se ten hermelín trochu vyvážil, udělám si k němu salát. Zralé granátové jablko je cenným zdrojem jak vitamínů, minerálů a obsahuje i  fytoestrogeny a proto bychom si ho jednou za čas měli dopřát všichni. Bohužel v Čechách granátová jablka neuzrají, ale dají se občas koupit v dobré kvalitě, vybírejte neotlučené a nepomačkané plody. Jejich sezona začíná v říjnu a končí zhruba v prosinci. 

3/4 hrnku červené quinoy
3/4 hrnku směsi klíčků podle chuti
granátové jablko
hrst mandlí (ideálně předem namočené) 
olivový olej 
vinný ocet
sůl a pepř

Quinoy uvaříme v osolené vodě. Quinoa se vaří podobně jako třeba rýže, propláchněte ji a dejte ji vařit na do mírně osolené vody na cca dvacet minut. Jakmile se začnou z jednotlivých zrnek oddělovat takové malé ocásky, je hotova. Přebytečnou vodu zceďte a nechte quinou vychladnout. Z granátového jablka vyklepejte všechny semínka. Dobře vám to půjde takto:

Mezitím si v míse promícháte quinou, klíčky, mandle, semínka z granátového jablka a olivový olej prošlehaný vidličkou s vinným octem, solí a pepřem. Hermelín opečeme na pánvi s trochou oleje. 
Další recepty s granátovým jablkem, naleznete zde.

0 komentářů :