-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

sobota 14. ledna 2017

Salát z quinoy, klíčků, granátových jablek a mandlí s grilovaným hermelínem


Jednou za čas mám chuť na grilovaný hermelín a aby se ten hermelín trochu vyvážil, udělám si k němu salát. Zralé granátové jablko je cenným zdrojem jak vitamínů, minerálů a obsahuje i  fytoestrogeny a proto bychom si ho jednou za čas měli dopřát všichni. Bohužel v Čechách granátová jablka neuzrají, ale dají se občas koupit v dobré kvalitě, vybírejte neotlučené a nepomačkané plody. Jejich sezona začíná v říjnu a končí zhruba v prosinci. 

3/4 hrnku červené quinoy
3/4 hrnku směsi klíčků podle chuti
granátové jablko
hrst mandlí (ideálně předem namočené) 
olivový olej 
vinný ocet
sůl a pepř

Quinoy uvaříme v osolené vodě. Quinoa se vaří podobně jako třeba rýže, propláchněte ji a dejte ji vařit na do mírně osolené vody na cca dvacet minut. Jakmile se začnou z jednotlivých zrnek oddělovat takové malé ocásky, je hotova. Přebytečnou vodu zceďte a nechte quinou vychladnout. Z granátového jablka vyklepejte všechny semínka. Dobře vám to půjde takto:

Mezitím si v míse promícháte quinou, klíčky, mandle, semínka z granátového jablka a olivový olej prošlehaný vidličkou s vinným octem, solí a pepřem. Hermelín opečeme na pánvi s trochou oleje. 
Další recepty s granátovým jablkem, naleznete zde.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog