-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

neděle 10. května 2015

Pesto z pampelišek



Pampelišky jsou ve své nejlepší kondici. Celá zahrada je plná žlutých květů a já čekám až se přemění v jemné bílé padáčky a pak teprve půjdou pod kosu. Ráda sleduji včely, jak se popelí ve žlutých květech a létají do úlů s plnými pilovými váčky. Spolu s rozkvetlými jabloněmi tvoří zahrada jeden hučící celek. Květy někdo sbírá na med, někdo na sirup. Dají se i jen tak obalit v těstíčku, či hrašce a osmažit na pánvi. Ale já mám spíše spadeno na jejich listy. Mladé listy pampelišek jsou krásně nahořklé a pikantní. Do jarního salátu ideální. Svojí chutí mi připomínají čekanku. Není jarního salátu bez této pochoutky. Kdysi jsem někde na webu u Davida Lebovitze viděla recept na pampeliškové pesto, zaujalo mě a nyní jsem ho konečně vyzkoušela.

Na pesto si připravte:
2 velké hrsti pampeliškových listů
2 stroužky česneku
půl hrnku vlašských ořechů
půl hrnku olivového oleje
50g parmazánu, nebo pecorina
sůl
pepř

Příprava se nijak neliší od jakéhokoliv jiného pesta. Pampelišky, česnek, ořechy rozmixujeme s trochou olivového oleje v kuchyňském robotu. Nebo utřeme ve velkém hmoždíři. Osolíme, opepříme dle chuti, podle potřeby doplníme olivovým olejem. Pesto mám nejraději s těstovinami.




QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog