-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

pondělí 5. ledna 2015

Pohankový chléb se lněným semínkem



Cesta k tomuto chlebu se táhla pár měsíců. Díky nedostatku času a špatného řízení vlastních zásob jsem začala zjednodušovat recept na chléb, který se původně skládal z pohankové mouky, másla, vajec, lněného semínka a kypřícího prášku. 
To jsou suroviny, které zbudou, pokud nesmíte lepek, droždí, klasickou bezlepkovou mouku, či  jiné bezlepkové směsi. Tento chléb je taková slepá vývojová větev. Mám pocit, že už dál zrychlovat a zjednodušovat jeho výrobu nelze, už se jen jde vrátit zpět a začít k němu přidávat jednotlivé suroviny.

Na chléb si připravte:
500g hladké pohankové mouky (občas přidám lžíci či dvě celozrnné)
100g lněného semínka
500g vody
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
1 balení vinného kamene
olej na vymazání formy

Lněné semínko namočíme přes noc do vody.
Ráno zapneme troubu na maximum. Formu s vyššími okraji - používám klasickou zapékací skleněnou mísu o průměru cca 25 cm, vymažeme olejem. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme lněné semínko, sůl a kmín. Mouku promícháme s vinným kamenem a dobře smícháme s rozmixovaným lněným semínkem. Těsto vyklopíme do vymazané formy, uhladíme jeho povrch a pečeme 45 minut.

Všechny recepty z tohoto blogu naleznete v sekci seznam receptů.
Tento blog můžete sledovat také přes facebookgoogle plus, na pinterestu nebo na instagramu
QuickEdit
Nikola Mrázová
4 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

4 komentáře:

  1. 500g vody? :-O nemá tam být 500 ml? :-O

    OdpovědětVymazat
  2. 500g vody? :-O nemá tam být 500 ml? :-O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to celkem jedno 500ml = 500g vody. Často používám pro odměřování vody váhu. Děkuji za připomínku.

      Vymazat
  3. Takyto receptik som dlho hladala z pohankovej muky,a nasla som super v pondelok upeciem,nemam doma tolko muky,musim dokupit.

    OdpovědětVymazat

Follow @SunriseSunsetBlog