-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

neděle 9. listopadu 2014

Salát z toskánské kapusty, sušených rajčat a parmazánu



Tento kapustový poklad jsem objevila čirou náhodou. Toskánská černá kapusta. Je nejjemnější ze všech kapust. Je škoda se připravit o její křupavost jakoukoliv tepelnou úpravou. Zavřete oči a přičichněte si ke kapustě. Z listů úplně cítíte začínající podzim, dlouhá mlhavá rána, padající listí a jemnou jinovatku na stéblech trávy. 

Na tento podzimní salát si připravte:
svazek toskánské kapusty
hrst sušených rajčat
dva stroužky česneku
pět lžic olivového oleje
sůl a pepř
trochu nastrouhaného parmazánu 

Sušená rajčata dáme do misky a zalejeme trochou horké vody. Dále si v hmoždíři rozetřeme nasekané dva stroužky česneku, olivový olej spolu se solí a pepřem a dvěma lžícemi strouhaného parmazánu. Rajčata nakrájíme nadrobno. Listy kapusty opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, z listu vykrojíme tuhé řápíky (krásně je můžeme i vytrhnout). Listy nakrájíme na drobné proužky. Kapustu smícháme se sušenými rajčaty, česnekovým pestem a zbylým parmazánem.




QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog