-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

středa 12. listopadu 2014

Kokosová červená řepa



Někde v dávných vzpomínkách na nejhorší jídlo ve školce i školní jídelně, se mi v hlavě promítají kostičky zavařené červené řepy s nálevem. Jak jsem je nenáviděla! Jako mávnutím kouzelné hůlky o čtvrt století později se řepy nemohu nabažit. Je pravda, že zavařovanou zas tolik nevyhledávám, ale ráda si dám řepu, jak syrovou, tak třeba vařenou nebo pečenou. Inspirací pro tento recept mi byla kokosová polévka z červené řepy z Alnatura kuchařky. Toto je taková sytější variace s quinoou, spíš než polévka je to takový "one pot style", tedy jídlo z jednoho hrnce.

Na 6 porcí budete potřebovat:
3 lžíce oleje
2 cibule nakrájené nadrobno
2 kg červené řepy - oloupané, nakrájené na kostičky
4 mrkve nakrájené na kolečka 
150g quinoy 
asi 5 cm kus zázvoru - oloupaný a nastrouhaný
0,8 litru kokosového mléka
šťávu z jednoho pomeranče a kůru z půlky pomeranče, pokud nebyl chemicky ošetřen
svítek skořice
pepř a sůl

Připravíme si velký hrnec a v něm na oleji restujeme několik minut cibuli, poté přidáme mrkev a opět restujeme za průběžného míchání. Jako poslední přidáme červenou řepu. Zeleninu osolíme a ještě dvě minuty orestujeme. Zeleninu zalijeme kokosovým mlékem, pomerančovou šťávou, a trochou vody, tak aby voda dosáhla na všechny kousky zeleniny. Do hrnce přihodíme zázvor i skořici. Quinou spaříme horkou vodou a přidáme do hrnce. Přivedeme k varu a necháme na mírném plameni pobublávat asi 20 - 25 minut, dokud není zelenina i quinoa hotova. Dosolíme a opepříme dle chuti. Necháme ještě deset minut odpočinout - chutě se nám krásně propojí.


QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog