-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

neděle 23. listopadu 2014

Cmunda s jáhlami




Bramborák, neboli po jihočesku cmunda. Neznám nikoho, komu by cmunda nechutnala. Cmunda samozřejmě není ten tlustý puk, co vám naservírují v každé druhé restauraci z friťáku rovnou na talíř. Cmunda to je tenounká, křupavá placička, která voní kmínem a česnekem. Je pravda, že nepatří přímo mezi dietní pokrmy, ale v kombinaci s kysaným zelím, nebo jednoduchým zelným salátem je to lahoda. Tahle verze je rychlá na přípravu a vegan! Trik s jáhlami a lněným semínkem jsem odkoukala z Bioabecedáře Hanky Zemanové. 

600g brambor (varný typ C)
250g uvařených jáhel (cca 70g v suchém stavu)
3lžíce lněného semínka
3 prolisované stroužky česneku
2 lžičky kmínu
2 lžíce majoránky
1 a 1/2 lžičky soli
100g pohankové mouky
rostlinný olej na smažení

Lněné semínko zalijeme asi půlhrnkem horké vody a necháme asi 10 minut odstát a rozmixujeme ponorným mixérem. Brambory nastrouháme najemno. Veškerou tekutinu z nich dobře vymačkáme. K nastrouhaným bramborám přidáme všechny ostatní suroviny a dobře promícháme. Ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje upečeme zkušební kousek a dle chuti můžeme ještě těsto dosolit, či dokořenit. Přebytečný tuk odsajeme papírovou kuchyňskou utěrkou. Zkoušela jsem i radu, kdy cmundu vytaženou z pánve, rychle ponoříme na do vroucí vody. Díky tomu zbavíme cmundu tuku více, než při pouhém odsátí ubrouskem, či papírovou utěrkou. Ale trochu tak zgumovatí a to je u křupavé cmundy škoda. 
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog