-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

čtvrtek 20. února 2014

Salát z řapíkatého celeru, grepu a parmezánu



Únor a řapíkatý celer patří k sobě. Mám moc ráda jeho svěží chuť. Řapíkatý celer můžete přidat do zeleninové polévky, přihodit ke směsi na pánev a nebo si ho dát v salátu v klasické kombinaci - celer - jablko - ořechy - sýr s modrou plísní (recept zde). Řapíkatý celer je stěžejní surovinou v mirepoix, což je francouzské označení pro nadrobno nasekanou cibuli, mrkev a čapíkatý celer. Mirepoix se pak dále používá jako základ polévek a omáček. Zkuste někdy začít polévku touto na českou kuchyni ne uplně tradiční, ale velice aromatickou trojkombinací. Řapíkatý celer se svou výraznou chutí si vždy zaslouží odpovídajícího partnera, přemýšlela jsem a intenzivně jsem na internetu lovila nějakou inspiraci až jsem našla a vyzkoušela tento rychlý a jednoduchý salát.

Dle počtu a hladu jednotlivých osob si připravte:
(inspirace z webu epicurious.com)
odpovídající množství řapíkatého celeru
odpovídající množství růžového grepu
odpovídající množství hoblin parmezánu 

Jednotlivé stvoly celeru opláchneme, ostrým nožem zbavíme tvrdých vláken a nakrájíme na kousky. Dužinu grepu rozdělíme na velikosti sousta a dobře promícháme s celerem, na každou porci přidáme pár hoblin parmezánu.

Salát mi příšel výtečný i bez zálivky a bez jakéhokoliv dochucení. Zkuste si ho také a pokud Vás napadne nějaká zajímavá zálivka, budu moc ráda, když se o nápad podělíte do komentářů.
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog