Salát z řapíkatého celeru, grepu a parmezánu

12:15 Nikola Zvonařová 0 Comments


Únor a řapíkatý celer patří k sobě. Mám moc ráda jeho svěží chuť. Řapíkatý celer můžete přidat do zeleninové polévky, přihodit ke směsi na pánev a nebo si ho dát v salátu v klasické kombinaci - celer - jablko - ořechy - sýr s modrou plísní (recept zde). Řapíkatý celer je stěžejní surovinou v mirepoix, což je francouzské označení pro nadrobno nasekanou cibuli, mrkev a čapíkatý celer. Mirepoix se pak dále používá jako základ polévek a omáček. Zkuste někdy začít polévku touto na českou kuchyni ne uplně tradiční, ale velice aromatickou trojkombinací. Řapíkatý celer se svou výraznou chutí si vždy zaslouží odpovídajícího partnera, přemýšlela jsem a intenzivně jsem na internetu lovila nějakou inspiraci až jsem našla a vyzkoušela tento rychlý a jednoduchý salát.

Dle počtu a hladu jednotlivých osob si připravte:
(inspirace z webu epicurious.com)
odpovídající množství řapíkatého celeru
odpovídající množství růžového grepu
odpovídající množství hoblin parmezánu 

Jednotlivé stvoly celeru opláchneme, ostrým nožem zbavíme tvrdých vláken a nakrájíme na kousky. Dužinu grepu rozdělíme na velikosti sousta a dobře promícháme s celerem, na každou porci přidáme pár hoblin parmezánu.

Salát mi příšel výtečný i bez zálivky a bez jakéhokoliv dochucení. Zkuste si ho také a pokud Vás napadne nějaká zajímavá zálivka, budu moc ráda, když se o nápad podělíte do komentářů.

0 komentářů :