Pralinky ze slaných preclíků, arašídového másla a mléčné čokolády

12:49 Nikola Zvonařová 0 Comments


Tohle je tak trochu taková "prasárnička", kombinace slaného a sladkého. Pokud jste nemilovali preclíky v čokoládě, rozhodně tento recept nezkoušejte. Na inspiraci na tuto kombinaci jsem narazila u Marthy Stewart.

Na cca 16 - 20 malých pralinek
lžíce másla
3 lžíce arašídového másla
100g slaných tyčinek, nebo preclíků
50g cukru
80g mléčné čokolády

Cukr, máslo a arašídové máslo rozpustíme. Do směsi přidáme nahrubu nadrcené preclíky. Ze směsi vytvarujeme malé nočky, které necháme půl hodiny zmrazit v mrazáku. Mezitím si rozpustíme čokoládu a jednotlivé nočky obalíme v čokoládě a necháme vychladit v lednici do úplného ztuhnutí čokolády. 

0 komentářů :