Ze zahrady do kuchyně

Ze zahrady do kuchyně...inspirativní vegetariánské recepty a skvělé jídlo.

Salát ze špičatého zelí, mladého česneku a kopru


Ultra sezónní salát, na kterém si pochutnáte jen jednou za rok. Mladý česnek je k dispozici jen týden a chutná trochu jako pórek. Nemusí se loupat a krájí se celý včetně zelené natě. Má jemně česnekovou vůni a chuť. Špičaté zelí je šťavnaté a jemné, někdy se prodává pod názvem letní zelí. Pomyslnou třešničku na dortu tvoří kopr a vlašské ořechy.
Inspirací mi byl nákup na gruzínském trhu jednoho květnového dne. 

malé špičaté zelí
několik mladých česneků
svazek kopru
velká hrst vlašských ořechů
rostlinný olej dle chuti 
sůl a čerstvě mletý pepř


Zelí nakrájíme na co nejjemnější nudličky, posolíme a rukou pomačkáme a necháme deset minut odpočinout. Česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme a ořechy rozlámeme na menší kousky. Vše přidáme k zelí a promícháme s trochou oleje a čerstvě mletým pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Adbox

@zezahradydokuchyne