-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

sobota 14. května 2016

Salát z lokálky: cizrna, kuskus a místní zelenina



Od povzdechů, že v Jindřichově Hradci není žádný pravidelný trh a podpora farmářů, jsem přešla k činům a založila Jihočeskou lokálku, kde si jednoduše objednáte zeleninu, ovoce a sýry z místních zdrojů. Dál naleznete v nabídce i zboží z mou milovaného opobchodu, tak abyste si mohli jednoduše nakoupit na celý týden. Já za vás věci vyzvednu a dovezu vám je až domů, tedy pokud bydlíte v Jindřichově Hradci a okolí. Dál lokálka nedosáhne. Zároveň doufám, že brzy najdu i nějakého dodavatele domácích vajec a medu, tak kdyby jste měli tip na nějakého chovatele, který si svoje slepice hýčká a rozmazluje, a sem tam mu nějaké vejce zbude, pošlete mi na něj kontakt.
A teď už k salátu - porce pro dva dospělé a jedno dítě.

hrnek vařené cizrny
půl hrnku celozrnného kuskusu
2 kedlubny
řepa tygrovaná
jarní cibulka
mrkev
směs čerstvých bylinek (oregano a pažitka)
dýňový olej
vinný ocet
čerstvě mletý pepř a sůl

Cizrnu si vařím pravidelně každý týden, kilo cizrny namočím na 24 hodin a poté vařím do měkka cca 1 - 2 hodiny. Používám tu z opobchodu, která je obrovská a chuťově výborná. Část namočené cizrny nevařím a vyrábím z ní falafel, z části uvařené cizrny dělám pravidelně hummus.
Kuskus zaliji vroucí osolenou vodou (zhruba 1:2) a přiklopím pokličkou, po deseti minutách se všechna voda vstřebá a kuskus jen lehce načechrám vidličkou.
Zeleninu, kterou používám, mám z farmy Doňov. Řepu oloupu a nakrájím škrabkou na tenké nudličky, kedlubny na úzké špalíčky, mrkev na kolečka, cibulku i se zelenou částí na drobná kolečka, bylinky nasekám. 
Cizrnu smíchám s kuskusem a zeleninou a přeliji zálivkou, kterou jsme si připravila prošleháním třech lžic dýňového oleje s lžící vinného octa, solí a pepřem. Přidám čerstvé bylinky.
Jíme s domácím kváskovým chlebem ze žitné a špaldové mouky.
Dobrou chuť! 



QuickEdit
Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog