-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Používá technologii služby Blogger.

Počet zobrazení stránky

Prohledat tento blog

Facebook

neděle 26. dubna 2015

Balsamiková výzva: Marmeláda z červené cibule


Naprosto dokonalá cibulová marmeláda. Už jsem ji dlouho chtěla vyzkoušet a balsamiková výzva mě k tomu nakopla. Hledala jsem nějaké ověřené recepty a nakonec mi přišel nejlepší ten z apetitu. Kombinace červené cibule, vína a balsamika je skvělá. Tuto sladce navinulou kombinaci doplňuje tymián. Marmeláda je skvělá k vyzrálým sýrům, či si ji můžete vychutnat třeba na nějakém dobrém vegeburgeru.

Na 2 větší sklenky:
2 kg červené cibule - oloupané a nakrájené na klínky
100g másla
4 lžíce oleje
100g hnědého cukru
svazek čerstvého tymiánu
500ml červeného vína
100ml balsamikového krému Papadimitriou
sůl a pepř

Ve větším hrnci rozpustíme máslo s olejem. Do hrnce vsypeme cibuli a snížíme plamen. Na mírném plameni asi pět minut necháme cibuli obalit máslem, poté zasypeme cukrem, solí, pepřem a tymiánem. Snížíme plamen na úplné minimum. Průběžně mícháme a takto cibuli dusíme, dokud veškerá šťáva nezmizí a nezkaramelizuje - trvá to cca 45 minut. Přilijeme víno a balsamiko. Promícháme a necháme vařit dalších 30 minut. Horkou marmeládou naplníme sterilizované sklenice a necháme vychladnout. Pokud bychom chtěli marmeládu dále skladovat, je nutné ještě sterilizovat varem. Takto připravená marmeláda bez sterilizace vydrží v lednici dva týdny. Pokud ji ovšem nesníte dříve.






Nikola Mrázová
0 Comments
Share This Post :

You Might Also Like

Žádné komentáře:

Okomentovat

Follow @SunriseSunsetBlog